Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Conferințele biblice din Sudanul de Sud atrag sute de persoane la Cuvântul lui Dumnezeu

Președintele Bisericii Adventiste mondiale, pastorul Ted N.C. Wilson, a susținut conferințele biblice din prima săptămână.

Conferințele biblice din Sudanul de Sud atrag sute de persoane la Cuvântul lui Dumnezeu

Președintele Bisericii Adventiste mondiale, pastorul Ted N.C. Wilson, a susținut conferințele biblice din prima săptămână.

Vineri, 12 iulie, cu mai mult de două ore înainte de apusul soarelui, sute de oameni și-au găsit locul în tribunele stadionului din Juba, Sudanul de Sud, pregătindu-se pentru o altă seară a seriei de conferințe biblice.

Cele două săptămâni de întâlniri care au avut loc în perioada 6-20 iulie în capitala acestei națiuni din estul Africii încununează luni de pregătire și studii biblice cu sute de persoane interesate și atrag zeci de alte persoane care și-au exprimat dorința de a începe să studieze Biblia.

În prima săptămână, prezentările au fost susținute de Ted N. C. Wilson, președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, iar după 13 iulie, Anthony Kent, director adjunct al Asociației Pastorale din cadrul Conferinței Generale, a preluat rolul de vorbitor principal al întâlnirilor de după-amiază.

„Oamenii sunt încântați să audă Cuvântul lui Dumnezeu și răspund în fiecare seară chemării la altar”, a declarat Wilson înainte de întâlnirea din 12 iulie. El a explicat că în fiecare seară a ținut să facă o chemare la altar adresată unui grup diferit de participanți. În timp ce miercuri, 10 iulie, Wilson a făcut o chemare generală pentru ca oamenii să I se consacre sau să I se reconsacre lui Dumnezeu, joi, 11 iulie, chemarea li s-a adresat în mod deosebit celor care au studiat Biblia timp de luni de zile, pregătindu-se pentru seria de conferințe biblice și botez.

Vineri, accentul a fost pus pe chemarea celor care nu I-au răspuns niciodată lui Dumnezeu, dar care au acum dorința de a studia Biblia, „Accentul în acest caz nu este pus pe botezul imediat, ci pe începerea studiilor biblice în pregătirea pentru o ceremonie viitoare”, a spus Wilson.

Întâlnirea din 12 iulie a fost și prima la care a participat Kent, Wilson prezentându-l ca vorbitor pentru a doua săptămână de conferințe biblice. „Pastorul Kent este un om care iubește Cuvântul lui Dumnezeu”, i-a spus Wilson mulțimii. „Nu vreți să îl ratați. Pot să vă asigur că veți fi binecuvântați.”

Înainte de începerea studierii Cuvântului lui Dumneze, așa cum a făcut în fiecare seară, Nancy Wilson a ținut o scurtă prezentare despre sănătate. Cea din 12 iulie a abordat importanța odihnei. „Dumnezeu ne-a creat cu nevoia de a ne odihni”, a spus Nancy Wilson. „Atunci când nu ne facem timp să ne odihnim, sănătatea noastră fizică și mintală sunt afectate. Productivitatea noastră scade chiar și atunci când pare că muncim mai mult.”

După prezentare și când soarele dispăruse deja la orizont, Ted Wilson a făcut apel la participanți să își ia în serios angajamentul față de Dumnezeu. „Dacă v-ați amânat decizia până acum, astăzi este momentul”, a spus el. „Dumnezeu vă invită să spuneți: «Doamne, vreau să studiez Biblia, vreau să mă pregătesc să fac parte din biserica Ta».” Zeci de persoane au răspuns apelului.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print