Peste 600 de capelani ai Diviziei Sud-Americane se întâlnesc pentru a se reconcentra asupra misiunii

Liderii Bisericii i-au încurajat să continue să aibă impact asupra elevilor, studenților, părinților și comunităților.

Peste 600 de capelani ai Diviziei Sud-Americane se întâlnesc pentru a se reconcentra asupra misiunii

Liderii Bisericii i-au încurajat să continue să aibă impact asupra elevilor, studenților, părinților și comunităților.

Întâlnirea capelanilor adventiști de ziua a șaptea de pe teritoriul Diviziei Sud-Americane (SAD) din perioada 8-10 iulie 2024 a reunit peste 600 de participanți la Universitatea Adventistă din Brazilia (UNASP), cu sediul în São Paulo. Desfășurat sub motto-ul „O chemare, o misiune”, evenimentul a urmărit să încurajeze capelanii să se concentreze în continuare asupra misiunii și a unui impact pozitiv asupra instituțiilor pe care le deservesc.

În general, capelanii sunt responsabili de conducerea și coordonarea activităților spirituale în instituții adventiste precum școli, spitale și instituții media.

Lucas Alves, coordonator al Departamentului Capelanie din cadrul SAD și organizator al evenimentului, a comentat că reuniunea a fost esențială pentru reafirmarea valorii acestui domeniu al slujirii și pentru orientarea misiunii lui. „Pe lângă aspecte precum recunoașterea și aprecierea pentru activitatea capelanilor, valoarea acestei întâlniri este de a comunica faptul că ei pot face mult mai mult în această lucrare de slujire”, a spus el.

Potrivit directorului Departamentului Educație al SAD, Antônio Marcos Alves, capelanii au o responsabilitate importantă, având în vedere că activitatea lor în instituțiile de învățământ este direct legată de esența educației adventiste. „Ei sunt pastorii școlilor, cei care conduc întregul proces de dezvoltare spirituală a elevilor și studenților. Ei conduc procesul de formare a misionarilor, dezvoltând o minte misionară în rândul elevilor și studenților lor”, a spus el.

Concentrare asupra misiunii

Evenimentul a inclus momente de închinare, prelegeri generale și ateliere despre misiune, noile generații și didactică, au declarat organizatorii. Un punct apreciat de mulți participanți a fost vizita la Muzeul de Arheologie Biblică, o oportunitate de a afla mai multe despre istoria creștinismului.

Homero Nascimento, capelan al liceului adventist din Porto Alegre, statul brazilian Rio Grande do Sul, a declarat că a apreciat oportunitățile de socializare și relaționare care l-au ajutat să se familiarizeze cu alte experiențe și să vorbească despre idei și proiecte. „Evenimentul m-a ajutat să trec în revistă conceptele-cheie ale capelaniei contemporane. Aceste orientări ne pot ajuta să ne îndeplinim mai bine misiunea”, a spus el.

Lucas Alves le-a reamintit participanților că activitatea capelanilor este fundamentală pentru Biserică și că este nevoie de oameni bine pregătiți. „Trebuie să învățați cum să lucrați cu elevii, să știți cum funcționează școala și cum să ajungeți la părinții elevilor”, a spus el. „Așadar, când vă gândiți la școală, când vă gândiți la clinică, la spital, trebuie să țineți cont de acel mediu special, de acea realitate.”

Activitatea misionară pe care capelanii o îndeplinesc are impact asupra elevilor sau studenților, familiilor și comunităților din jur, au declarat liderii Bisericii. „Avem un număr imens, incredibil de familii care își încredințează ce au mai scump educației și pastorilor noștri”, a declarat Antônio Marcos Alves. „Prin devoționale, studii biblice, ore de religie, săptămâni de rugăciune … în instituțiile în care slujesc, ei conduc acest proces de împărtășire a adevărurilor eterne și către acea comunitate.”

Evenimentul a inclus și ceremonia de botez a familiei Madureira, rezultatul activității capelanilor de la liceul adventist Hortolandia, și a lui Júlia, o elevă a liceul adventist Rio Claro care a cunoscut Biblia datorită activității capelanului școlii. La final, toți cei prezenți au participat la un serviciu al Cinei Domnului, „un moment de consacrare și predare”.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print