Misiunea, în centrul conferinței dedicate instituțiilor de învățământ superior

Evenimentul a fost coordonat și găzduit de Universitatea Adventistă din Franța.

Misiunea, în centrul conferinței dedicate instituțiilor de învățământ superior

Evenimentul a fost coordonat și găzduit de Universitatea Adventistă din Franța.

Educatori adventiști din Divizia Nord-Americană (NAD), Divizia Trans-Europeană (TED), Divizia Inter-Europeană (EUD), Universitatea din Orientul Mijlociu și Uniunea Ucraineană de Conferințe au participat la începutul acestei luni la Conferința Consiliului pentru Învățământ Superior „Educație pentru misiune”. Mergând pe pașii lui J.N. Andrews, educatorii au participat la prezentări privind istoria, modelele financiare, resursele și misiunea educației adventiste.

Un moment memorabil a fost prezentarea Uniunii Ucrainene cu tema „Educația în timp de criză”, susținută de președintele universității și de directorul departamentului educației, care au călătorit trei zile pentru a participa la conferință, deși călătoria lor a fost marcată de incertitudine. Leisa Standish, directoarea pentru învățământ primar și curriculum în cadrul Departamentului Educație al NAD, și Paola Oudri, director adjunct al Adventist Learning Community, au susținut prezentări privind resursele digitale și curriculum-ul adventist dezvoltat de NAD, care este disponibil gratuit pentru sistemul global de educație adventistă.

„Aceste resurse sunt foarte apreciate deoarece, în multe zone, cadrele noastre didactice nu au resursele necesare pentru a crea materiale de curs exclusiv adventiste”, a explicat Standish, adăugând: „În trecut, acestea erau disponibile doar în manuale scumpe, dificil de actualizat și distribuit, dar acum NAD le pune la dispoziție în format digital la nivel global. Acesta este unul dintre modurile în care NAD sprijină educația adventistă în lume.

Universitatea Adventistă din Franța a coordonat evenimentul și a găzduit educatorii, oferind tururi ale Reformei și ale primilor pionieri adventiști.

Președintele universității, Jean Philippe Lehmann, a oferit tururi ale muzeului interactiv plin de artefacte fascinante și de momente marcante din istoria universității, precum ocupația nazistă și rezistența franceză. Conferința a fost organizată de Departamentul Educație al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, condus de Lisa Beardsley-Hardy.

Bryant, al cărui devoțional i-a provocat pe participanți să ducă mai departe viziunea despre întâietatea educației și misiunea noastră distinctivă inspirată de înaintașii noștri, și-a împărtășit gândurile despre conferință: „Am fost profund inspirat de ceea ce face Dumnezeu prin sistemul nostru de învățământ superior din întreaga lume. Din uniformitatea scopurilor și obiectivelor, este evident că o mână divină conduce această Biserică în furnizarea unui sistem care să îi pregătească pe studenții noștri pentru a atinge lumea pentru Isus.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print