Sondaj: 1.400 de adventiști care s-au reîntors în biserică își împărtășesc opiniile

Un sondaj realizat pe teritoriul Diviziei Sud-Americane oferă informații despre percepțiile și experiențele credincioșilor care s-au reîntors în biserică.

Sondaj: 1.400 de adventiști care s-au reîntors în biserică își împărtășesc opiniile

Un sondaj realizat pe teritoriul Diviziei Sud-Americane oferă informații despre percepțiile și experiențele credincioșilor care s-au reîntors în biserică.

O mie patru sute de persoane care au părăsit Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, însă în cele din urmă s-au întors, și-au împărtășit gândurile în cadrul unui sondaj realizat recent pe teritoriul Diviziei Sud-Americane de Biroul pentru Arhive, Statistică și Cercetare din cadrul Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Sondajul s-a concentrat asupra persoanelor care părăsiseră Biserica Adventistă iar ulterior s-au întors, cu scopul de a le înțelege motivele.

Motive ale plecării

Potrivit sondajului, plecările s-au datorat mai des problemelor interpersonale și legate de comunitate decât dezacordurilor doctrinare, iar printre factorii cheie se numără și ipocrizia percepută în rândul credincioșilor, conflictele conjugale și familiale, lipsa unor relații strânse de prietenie în cadrul bisericii, conflictele din cadrul bisericilor locale și conflictele personale cu alți credincioși sau cu liderii bisericii.

Aceste constatări se aliniază cercetărilor anterioare care indică faptul că experiențele personale și dinamica comunității influențează semnificativ rămânerea în Biserică.

Motive ale revenirii

Cei care s-au întors la biserică au menționat adesea o credință personală reînnoită și dorința de a se afla în mijlocul unei comunități spirituale. Printre factorii care au contribuit la întoarcerea lor s-au numărat: o relație personală mai profundă cu Dumnezeu, schimbările pozitive și relațiile de susținere în cadrul bisericii locale.

Cercetarea subliniază importanța cultivării unui mediu incluziv și plin de compasiune în cadrul bisericii pentru a-i sprijini atât pe membrii actuali, cât și pe cei care se gândesc să revină. În plus, potrivit cercetării, abordarea conflictelor interpersonale și promovarea unei comunități autentice pot juca un rol crucial în păstrarea și reimplicarea credincioșilor.

Sursa: Adventist Reviewși Departamentul Comunicare

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print