Centrele de misiune globală impulsionează proclamarea Evangheliei

Comitetul pentru misiune globală discută despre misionari și despre Mission Refocus.

Centrele de misiune globală impulsionează proclamarea Evangheliei

Comitetul pentru misiune globală discută despre misionari și despre Mission Refocus.

Liderii adventiști de ziua a șaptea au luat măsuri pentru o mai bună legătură între cele 13 divizii ale Bisericii mondiale și câmpurile atașate și cele șase centre de misiune globală, care ajută Biserica să înțeleagă mai bine cum să formeze noi grupe de credincioși printre necreștini.

Întrunirea Comitetului pentru misiune globală, care a avut loc în perioada 2-3 aprilie, s-a încheiat cu trei recomandări: centrele de misiune globală să ajute diviziile să formeze lideri locali pentru a ajunge la grupurile prioritare de oameni; diviziile să invite centrele de misiune globală să se implice în procesul de selectare și formare a misionarilor pentru teritoriile lor; și diviziile să invite liderii centrelor de misiune globală la comitetele de sfârșit de an.

Directorul centrelor de misiune globală, Kleyton Feitosa, a anunțat, de asemenea, înființarea unor consilii consultative ale centrelor de misiune globală care se vor întâlni online de două ori pe an.

„Acest lucru ne va îmbunătăți activitatea”, a declarat Feitosa în a doua zi a reuniunii de la sediul central al Bisericii Adventiste mondiale din Silver Spring, Maryland.

Consiliile consultative, la care vor participa aproximativ 40 de experți, vor fi îmbogățite cu opinii și sfaturi ale liderilor actuali și ale persoanelor care cunosc grupul de oameni vizat de fiecare centru.

Feitosa a anunțat, de asemenea, schimbarea denumirii mai multor centre pentru a reflecta mai bine scopul lor. Cele șase centre de misiune globală sunt: Centrul pentru relații între adventiști și budiști, Centrul pentru relații între adventiști și evrei, Centrul pentru relații între adventiști și musulmani, Centrul pentru religiile din Asia de Sud, Centrul pentru misiune în lumea seculară și post-creștină și Centrul pentru misiune urbană.

Grupurile de oameni necreștini la care centrele de misiune globală ajută Biserica să ajungă reprezintă 63% din populația lumii, adică 5 miliarde de oameni. Aceste grupuri se află în centrul unei inițiative a Bisericii mondiale numite Mission Refocus, care acordă prioritate în alocarea resurselor misiunii din prima linie, adică persoanelor din Fereastra 10/40, locuitorilor orașelor și persoanelor seculare și post-creștine.

Secretarul executiv al Conferinței generale, Erton Köhler, a prezentat în cadrul întâlnirii planurile de aproape dublare a numărului de misionari străini din prima linie, de la 332 în prezent la 627 în următorii cinci ani. În plus, alți 4.000 de voluntari li se vor alătura celor care slujesc în alte țări.

„Împreună avertizăm această lume și pregătim oameni din toate colțurile lumii pentru a doua venire a lui Isus”, a declarat Köhler.

El a subliniat că mesajele celor trei îngeri din Apocalipsa 14:6-12 încep cu o chemare de a merge în toată lumea, proclamând Evanghelia veșnică „locuitorilor pământului, de orice neam, din orice seminție, de orice limbă și din orice popor”, și a menționat că Ellen White, pionieră a Bisericii, a subliniat, de asemenea, importanța de a ajunge toate grupurile de oameni. Citind o declarație făcută de ea din Buletinul Conferinței Generale din 20 februarie 1893, el a spus: „Încă mai trebuie făcută lucrare misionară acasă și auzim rugămintea: dacă există atât de mult păcat și este atâta nevoie de muncă în propria țară, de ce să manifestăm atât de mult zel pentru alte țări? Eu răspund: câmpul nostru este lumea”.

Directorul Adventist Mission, Gary Krause, a reamintit că, inițial, adventiștii au crezut că pot vesti Evanghelia în lume prin intermediul diferitelor grupuri de oameni care au imigrat în Statele Unite. Dar, încurajați de Ellen White, au făcut eforturi pentru a trimite primul misionar într-o țară necreștină în anii 1890. Misionara, o femeie pe nume Georgia Burrus, a ajuns în India în 1895. Într-un alt moment important, peste 50 de misionari au fost trimiși în China în 1916, a spus el. Accentul pus în prezent de Biserică asupra necreștinilor își are rădăcinile într-o strategie globală aprobată în cadrul Consiliului anual din 1986.

„Ne bucurăm că astăzi se organizează o nouă biserică adventistă la fiecare trei ore și jumătate”, a spus el. „Cu toate acestea, provocarea rămâne. … Este timpul pentru o reorientare a misiunii în modul în care centrele de misiune globală colaborează cu diviziile pentru a ajunge la Fereastra 10/40, la Fereastra post-creștină și la Fereastra urbană.”

Președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Ted N.C. Wilson, a lăudat ceea ce el a numit o revitalizare a celor șase centre de misiune globală și le-a cerut președinților de divizii ale Bisericii „să își propună să colaboreze cu centrele și să o facă”. Primul centru a fost deschis în 1989.

În plus, Wilson i-a îndemnat pe liderii Bisericii să beneficieze de experiența predecesorilor lor.

„Vă încurajez să construiți pe fundamentul existent”, a spus el. „Refocalizarea misiunii nu este doar un alt termen frumos. Ci, prin harul lui Dumnezeu, ne va ajuta să încheiem lucrarea.”

Sursa: Adventist Mission

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print