Biserica Adventistă sărbătorește 150 de ani de misiune în Elveția

Micul sat elvețian Tramelan a avut un rol cheie în începuturile misiunii adventiste în Europa.

Biserica Adventistă sărbătorește 150 de ani de misiune în Elveția

Micul sat elvețian Tramelan a avut un rol cheie în începuturile misiunii adventiste în Europa.

Satul Tramelan din Elveția i-a găzduit pe primii adventiști de ziua a șaptea din afara Americii de Nord și l-a primit pe misionarul John Nevin Andrews în urmă cu 150 de ani. Tramelan era un ținut primitor pentru comunitățile creștine.

Vineri, 5 iulie, liderii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – inclusiv președintele Conferinței Generale, pastorul Ted N.C. Wilson –, primarul orașului Tramelan și reprezentanți ai diferitelor confesiuni creștine au marcat acest moment important.

Întâlnirea a avut loc în prima capelă adventistă din Europa, fiind prezenți aproximativ 60 de invitați. Primul care a luat cuvântul a fost Mario Brito, președintele Diviziei Inter-Europene (EUD), care le-a împărtășit participanților povestea clădirii în care se aflau.

Brito a fost urmat de primarul din Tramelan, Hervé Gullotti, care a vorbit despre rolul important al cultelor în viața satului. „Chiar dacă în trecut au existat unele dezacorduri”, a spus Gullotti, „astăzi, cultele vorbesc între ele și se ajută reciproc.”

În remarcile sale, Wilson a spus că a fost impresionat de spiritul libertății religioase de care se bucură Elveția. Pornind de la texte biblice, el a arătat că aceeași misiune care a însuflețit slujirea lui Andrews ar trebui să ne oblige și pe noi astăzi să mergem mai departe. „Este o misiune care ne cheamă să ne ajutăm cât mai mult aproapele în toate aspectele vieții, nu doar în cel spiritual”, a spus Wilson.

În ultima parte a programului din Tramelan, Benjamin Calmant, student la teologie și autor al unei lucrări pe această temă, a prezentat contextul istoric în care s-au stabilit în zonă așa-numiții sabatiști.

La finalul prezentării lui Calmant, sărbătoarea s-a mutat într-o fostă livadă. David Jennah, președintele asociației Adventist Heritage Tramelan, al cărei scop este să dezvolte activități care urmăresc punerea în valoare a capelei istorice, i-a invitat pe Wilson și Gullotti să împreună planteze un măr, simbolizând faptul că, de la rădăcini până la fructe, misiunea trebuie să continue.

Sursa: Adventist Review și Departamentul Comunicare/ Uniunea Adventistă

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print