Viață din belșug

Conferința Banat

Conferinţa Banat este cea mai vestică subdiviziune a Uniunii Române şi cuprinde 10% dintre adventiştii din România. Teritoriul conferinţei se suprapune cu cel al judeţelor Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. Cei aproximativ 7000 de credincioşi sunt organizaţi în 114 biserici locale, deservite de un număr de 42 de pastori.

Conferința Moldova

Aşezată în estul ţării, Conferinţa Moldova este cea de a doua ca suprafaţă şi membri. Oameni activi, plini de iniţiativă şi animaţi de un autentic spirit de jertfire, adventiştii de pe aceste meleaguri au iniţiat un mare număr de activităţi şi obiective cu semnificaţie socială.

Conferința Muntenia

Conferința Muntenia este formată din Municipiul București și 10 județe ale zonelor Muntenia și Dobrogea având în componență 18.858 de membri (25.000 credincioși) care se închină în 259 de comunităţi şi 65 de grupe.  Dintre aceștia 25 % locuiesc în București.

Cei 97 de pastori ai Conferinței au o varsta medie de 42 ani, peste 60 % având sub 40 ani.

Conferința Oltenia

Conferința Oltenia cuprinde județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Teleorman și Vâlcea. Pe aceste meleaguri frumoase, cu câmpii scăldate în soare, străjuite de munți sau de ape, își trăiesc viața cei peste 11400 de adventiști  care își mărturisesc așteptarea după o lume mai bună, își sporesc credința în Dumnezeu și proclamă în relație cu semenii lor zorii unui viitor binecuvântat. Sunt deopotrivă tineri și copii, bărbați și femei animați de gândul de a trăi un stil de viață frumos, cu condescendență față de Dumnezeu și promovând un spirit civic care să contribuie la armonia socială

Conferința Transilvania de Nord

Tara Maramuresului, Tara Chioarului, Tara Satmarului, Silvania, Clujul si Alba, Apusenii… Transilvania de Nord este o tara de tari si in fiecare din ele, mai multi sau mai rari, traiesc adventisti de ziua a saptea. Poate ii cunoasteti, poate i-ati intalnit si, daca pana acum nu s-a intamplat, cu siguranta, ii veti cunoaste.

Conferința Transilvania de Sud

La 1 septembrie 1989, ia ființă Conferinţa Braşov, având în componență județele Brașov, Covasna, Harghita, Prahova și Sibiu. Sediul Conferinței a fost stabilit la Brașov, str. de Mijloc nr. 47

La 1 ianuarie 1992 prin reorganizare la nivel național în ceea ce priveşte teritoriul geografic, se înființează „Conferinţa Transilvania de Sud” cu sediul la Târgu Mureş. De atunci, aria de activitate se întinde pe teritoriul a cinci judeţe aflate în inima ţării: Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, judeţe în care trăiesc aproximativ 10% din cetăţenii României.

Conferința Transilvania de Sud este caracterizată printr-o mare diversitate etnică și culturală având în componența membrilor români, maghiari, sași, rromi, gabori dar si englezi sau italieni, fiind formată din județele Mureș, Brașov, Sibiu, Harghita și Covasna având în componență 9.438 de membri care se închină în 149 de comunităţi.

Această diversitate reprezintă farmecul acestei regiuni administrative deoarece permite și facilitează colaborarea credinciosilor cu persoane de diferite religii dar si apartinand diferitelor nationalitati si etnii prezente in zona. Se poate spune ca aceasta mica regiune reprezinta „mica Europa” a Romaniei iar dificultatile dar si oportunitatile de colaborare oferite de aceasta constituie cheia catre o intelegere durabila.