Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Declarație cu privire la alfabetizare

Declarație cu privire la alfabetizare

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea apreciază rolul unic pe care îl joacă femeile în împlinirea misiunii Bisericii de răspândire a evangheliei. O parte a acestei misiuni presupune întâmpinarea nevoilor fizice, intelectuale și sociale ale celor din jurul nostru, așa cum a făcut Isus când a trăit pe Pământ.

Cercetările arată că toți oamenii – și în mod deosebit femeile – se confruntă cu șase provocări: analfabetismul, sărăcia, abuzul, problemele de sănătate, programul și condițiile de muncă și oportunitățile de instruire. Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi, Departamentul Misiunea Femeii din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a lansat în anul 1995 un proiect important de alfabetizare.

Lipsa abilității de a citi are implicații asupra tuturor aspectelor vieții unei persoane – puterea de câștig, oportunitățile în carieră, accesul la informații referitoare la îngrijirea sănătății și chiar abilitatea de a crește copii. În lipsa abilității de a citi, unele uși pot rămâne închise pentru totdeauna.

Cititul le creează oamenilor nenumărate posibilități de a fi informați cu privire la subiecte precum cariera, sănătatea, căsătoria și creșterea copiilor și le oferă profesorilor oportunități neegalate de a schimba vieți.

Adventiștii recunosc că există un motiv mult mai important pentru a împărtăși darul cititului. Noi credem că abilitatea de a citi Cuvântul lui Dumnezeu – vestea bună a mântuirii – nu trebuie limitată la o clasă privilegiată, ci considerăm că fiecare bărbat, femeie și copil ar trebui să aibă acces la adevărurile și puterea înălțătoare a Bibliei.

Această declarație a fost aprobată și votată de Comitetul Administrativ al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și a fost dată publicității de Biroul Președintelui Robert Folkenberg în cadrul sesiunii Conferinței Generale desfășurate în Utrecht, Olanda, în perioada 29 iunie – 8 iulie 1995.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print