Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Declarație cu privire la interzicerea vânzării de arme de asalt civililor

Declarație cu privire la interzicerea vânzării de arme de asalt civililor

Armele automate sau semiautomate specifice armatei sunt din ce în ce mai ușor de obținut de civili. În unele regiuni ale lumii este relativ ușoară procurarea acestora. Ele apar nu numai pe stradă, dar și în mâinile tinerilor din școli. Numeroase infracțiuni sunt comise folosindu-se acest tip de arme. Sunt făcute pentru a ucide. Utilizarea lor în scop recreativ nu este legitimă.

Învățăturile și exemplul lui Hristos constituie ghidul creștinului de azi. Hristos a venit în lume pentru a salva vieți, nu pentru a le distruge (Luca 9:56). Atunci când Petru a scos arma, Isus i-a spus: „Pune-ți sabia la locul ei, căci toți cei ce scot sabia de sabie vor pieri” (Matei 26:52). Isus nu a apelat la violență.

Unii susțin că interzicerea armelor de asalt reprezintă o limitare a drepturilor omului și că nu armele comit infracțiunea , ci oamenii. Deși este adevărat că violența și înclinațiile spre un comportament criminal duc la obținerea armei, este, de asemenea, adevărat că accesibilitatea armelor duce la comiterea actelor de violență. Posibilitatea de a obține arme de asalt automate sau semiautomate de către civili, fie ele cumpărate sau obținute pe o altă cale, crește numărul deceselor ca urmare a infracțiunilor . În ultimii patru ani, posesia de arme de către civilii din Statele Unite a crescut cu aproximativ 300%, iar în aceeași perioadă s-a constatat o creștere uluitoare a atacurilor armate și a deceselor care au avut loc în urma lor.

În cea mai mare parte a lumii, astfel de arme nu pot fi cumpărate prin mijloace legale. Biserica privește alarmată relativa ușurință cu care pot fi achiziționate în unele zone. Disponibilitatea lor poate duce doar la noi tragedii.

Căutarea păcii și protejarea vieții ar trebui să fie obiectivele creștinilor. Răul nu poate fi învins cu rău, ci trebuie învins cu bine. Creștinii adventiști de ziua a șaptea, împreună cu alți oameni de bună credință, doresc să colaboreze în folosirea tuturor mijloacelor legitime pentru reducerea și, acolo unde este posibil, eliminarea cauzelor fundamentale ale infracțiunilor. În plus, păstrând în atenție siguranța publică și valoarea vieții umane, vânzarea de arme de asalt automate sau semiautomate ar trebui stric controlată. Acest lucru ar duce la reducerea utilizării armelor de către persoane cu tulburări mintale și de către criminali, și în mod deosebit în rândul celor care fac parte din bande și a celor implicați în consumul și traficul de droguri.

Această declarație a fost dată publicității de Președintele Conferinței Generale, Neal C. Wilson, după consultarea celor 16 vicepreședinți ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, în data de 5 iulie 1990, în cadrul sesiunii Conferinței Generale desfășurate în Indianapolis, Indiana, Statele Unite ale Americii.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print