Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Declarație cu privire la droguri

Declarație cu privire la droguri

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea îndeamnă toate persoanele și toate națiunile să coopereze pentru eradicarea epidemiei mondiale de droguri care subminează structurile sociale ale statelor, iar la nivel individual duce adesea la moartea victimelor sau le conduce la o viață de infracțiuni.

Adventiștii de ziua a șaptea cred că Biblia învață faptul că fiecare trup omenesc este un „templu al Dumnezeului celui viu” de care trebuie să avem grijă în mod inteligent (2 Corinteni 6:15-17).

Conform convingerii fundamentale a Bisericii cu numărul 21: „Pe lângă mișcare fizică și odihnă corespunzătoare, noi trebuie să adoptăm cea mai sănătoasă dietă cu putință… Deoarece băuturile alcoolice, tutunul și folosirea iresponsabilă a medicamentelor și a narcoticelor sunt dăunătoare pentru corpurile noastre, noi trebuie să ne abținem de la folosirea lor. În schimb, trebuie să ne implicăm în tot ceea ce aduce gândurile și corpurile noastre în ascultare de Hristos, care dorește să fim sănătoși, folositori și plini de bucurie și bunătate.”

Pentru a fi plini de viață, adventiștii de ziua a șaptea îndeamnă toți oamenii să adopte un stil de viață care evită consumul de tutun, alcool și droguri.

Această declarație a fost dată publicității de Președintele Conferinței Generale, Neal C. Wilson, după consultarea celor 16 vicepreședinți ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, în luna iunie 1985, în cadrul sesiunii Conferinței Generale desfășurate în New Orleans, Louisiana, Statele Unite ale Americii.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print