Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Declarație de încredere în scrierile lui Ellen G. White

Declarație de încredere în scrierile lui Ellen G. White

Noi, delegații la sesiunea Conferinței Generale din anul 2015, desfășurată în San Antonio, Texas, Statele Unite ale Americii, ne exprimăm profunda recunoștință față de Dumnezeu pentru prezența continuă a diferitelor daruri spirituale în rândul poporului Său (1 Corinteni 12:4-11; Efeseni 4:11-14) și în mod special pentru îndrumarea profetică primită prin viața și lucrarea lui Ellen G. White (1827-1915).

La o sută de ani de la moartea ei, ne bucurăm că scrierile ei sunt disponibile pe tot globul, în numeroase limbi și într-o varietate de formate tipărite și electronice.

Ne reafirmăm convingerea că scrierile ei sunt inspirate de Dumnezeu, Îl au, cu adevărat, în centru pe Hristos și sunt fundamentate pe Biblie. Ele nu înlocuiesc Biblia, ci înalță caracterul normativ al Scripturii și corectează interpretări inexacte ale acesteia derivate din tradiție, rațiunea umană, experiența personală și cultura modernă.

Ne dedicăm studiului însoțit de rugăciune și de inimi dornice să urmeze sfaturile și instrucțiunile pe care le găsim în ele. Individual, în familie, în grupuri mici, în clasă sau în biserică, studiul combinat al Bibliei și al scrierilor sale oferă o experiență transformatoare, care întărește credința. Încurajăm crearea permanentă de strategii locale și globale de încurajare a circulației scrierilor sale în interiorul și în afara bisericii. Studierea acestora sunt o modalitate eficientă de a întări și a pregăti poporul lui Dumnezeu pentru revenirea glorioasă a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.

Această declarație a fost votată în cadrul sesiunii Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea desfășurate în perioada 2-11 iulie 2015 în San Antonio, Texas, Statele Unite ale Americii.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print