Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Declarație cu privire la fumat și tutun

Declarație cu privire la fumat și tutun

Timp de mai mult de un secol, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și-a avertizat tinerii și publicul general cu privire la riscul de a dezvolta dependență și riscurile pentru sănătate în general pe care le implică fumatul.

Fumatul este singura dintre principalele cauze de deces care poate fi prevenită. Potrivit unuia dintre conceptele etice acceptate de cele mai multe, dacă nu chiar de toate societățile, este mai bine să previi decât să vindeci. În ce privește fumatul, majoritatea țărilor se confruntă cu un paradox de natură etică: deși ani îndelungați de cercetări au oferit dovezi incontestabile cu privire la riscurile pentru sănătate cauzate de fumat, industria tutunului este încă înfloritoare, adesea cu susținerea tacită sau deschisă a autorităților. Implicațiile de natură etică ale fumatului sunt și mai grave dacă luăm în considerare descoperirile alarmante cu privire la decesele provocate de cancer și alte riscuri pentru sănătate cauzate de fumatul pasiv.

Noi credem că etica prevenției presupune interzicerea publicității pentru țigări, legi mai stricte care să interzică fumatul în locurile publice, o educație sistematică mai agresivă a publicului și creșterea substanțială a taxelor pentru țigări. Aceste măsuri ar duce la salvarea anuală a milioane de vieți.

Această declarație a fost aprobată și votată de Comitetul Administrativ al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și a fost dată publicității de Biroul Președintelui Robert Folkenberg în cadrul sesiunii Conferinței Generale desfășurate în Utrecht, Olanda, în perioada 29 iunie – 8 iulie 1995.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print