Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

O declarație cu privire la mesajul de pace adresat tuturor oamenilor de bunăcredință

O declarație cu privire la mesajul de pace adresat tuturor oamenilor de bunăcredință

Trăim într-o lume caracterizată de tensiuni internaționale, abuzuri răspândite, haos economic, acte frecvente de terorism și apeluri repetate la arme. Aceste ostilități și incertitudini pun în periol pacea și civilizația acestei planete. Ele creează obstacole în calea mărturisirii creștine dincolo de granițe și au tendința de a inhiba proclamarea evangheliei. În plus, ele pot duce la limitarea libertății religioase.

Confruntată cu această lume furtunoasă și confuză, conștiința adventiștilor nu poate rămâne indiferentă. Delegații la cea de-a LIII-a sesiune a Conferinței Generale i-au invitat pe copiii lui Dumnezeu din toată lumea să se roage cu ardoare pentru pacea lumii și pentru ca vânturile de vrajbă și război să fie ținute în frâu. Prin principii și exemplu, adventiștii trebuie să ia poziție și să lucreze pentru pace și ca bunăvoința lui Dumnezeu să fie peste oameni – iar în acest fel vor fi cunoscuți ca oameni pacificatori care construiesc punți.

Facem apel la adventiștii de ziua a șaptea și la toți oamenii de bunăcredință ca, în măsura în care le stă în putință, să contribuie la crearea unei atmosfere de cooperare și fraternitate, să îndrume spre schimburi între culturi și sisteme ideologice diferite și la o mai bună înțelegere între oameni de toate rasele, confesiunile religioase și orientările politice.

Deoarece timpul este scurt, iar poporului lui Dumnezeu îi sunt oferite nenumărate oportunități de a da mărturie și de a contribui la înaintarea evangheliei în ciuda situației pre-apocaliptice care predomină, îndemnăm urgent fiecare copil al lui Dumnezeu să se implice în programul evanghelistic care urmează să fie lansat pe toate continentele „prin Duhul Său”.

Această declarație a fost adoptată în cadrul sesiunii Conferinței Generale desfășurate în luna aprilie 1980 în Dallas, Texas, Statele Unite ale Americii.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print