Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Apelul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la cooperare pentru sănătate și vindecare

Apelul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la cooperare pentru sănătate și vindecare

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea își confirmă angajamentul și obiectivele lucrării sale în domeniul sănătății pentru starea de bine a membrilor ei și a comunităților pe care le slujește și pentru îmbunătățirea sănătății la nivel global.*

Conferința Generală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea își reafirmă angajamentul față de principiile echității și demnității umane, justiției sociale, libertății, autodeterminării, față de accesul la apă potabilă și alimente comestibile și față de accesul tuturor la asistența medicală disponibilă. Prin lucrarea sa de predicare, instruire, vindecare și formare de ucenici, Biserica încearcă să reprezinte misiunea lui Isus Hristos astfel încât să fie:

  1. Recunoscută la nivel global pentru promovarea unui stil de viață sănătos bazat pe dovezi în acordarea asistenței medicale primare.
  2. Considerată în orice moment un aliat transparent și de încredere de organizațiile cu viziune și obiective compatibile în alinarea suferinței și asigurarea sănătății și stării de bine.
  3. Recunoscută pentru tratarea necondiționată a tuturor celor care își doresc această sănătate și stare de bine.
  4. Implicată nu numai la nivel administrativ, ci și practic, la toate nivelurile, prin implicarea tuturor bisericilor și membrilor bisericii în această lucrare de vindecare.

*Această declarație a fost redactată în urma recomandărilor formulate la Conferința globală de sănătate și stil de viață organizată în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății în Geneva în luna iulie 2009 și face apel la cooperarea cu organizații similare în vederea îmbunătățirii sănătății la nivel global.

Acest document a fost votat în data de 14 octombrie 2009, în cadrul sesiunii consiliului anual al Comitetului Executiv al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea desfășurate în Silver Spring, Maryland, Statele Unite ale Americii.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print