Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Un medic adventist primește distincția de Cetățean de Onoare

Mai mult decât o distincție pământească, o mărturie pentru cer

Un medic adventist primește distincția de Cetățean de Onoare

Mai mult decât o distincție pământească, o mărturie pentru cer

Marți, 25 aprilie, în Sala de festivități a Primăriei Municipiului Buzău a avut loc decernarea distincției de Cetățean de Onoare medicului adventist Paul Costache. În cursul dimineții, în cadrul ședinței Consiliului local, a fost votată în unanimitate aceasta decizie.

Primăria Municipiului Buzău desfășoară un proiect lunar de promovare a unei personalități marcante care se dorește a fi un exemplu de performanță pentru tinerii buzoieni. Persoana aleasă în luna aprilie este medicul Paul Costache.

Prima distincție a unui cetățean din Buzău care este creștin adventist de ziua a șaptea.

Paul Costache este medic primar de medicină internă și fondator al Grupului Medinvest. Ambele instituții ale grupului, respectiv clinica și spitalul, le-a construit și le conduce alături de soția sa, doamna Gabriela Costache.

În cadrul ceremoniei de decernare a premiului, medicul Paul Costache a subliniat că meritul pentru succesele repurtate se datorează Cuvântului lui Dumnezeu și sfaturilor primite prin scrierile inspirate ale autoarei Ellen G. White.

De asemenea, el a prezentat o parte din filosofia de viața care stă la baza succesului personal: „Chemarea de a dovedi excelență în tot ceea ce facem, așa cum ne învață Biblia și sfaturile inspirate de stil de viață ale autoarei Ellen G. White.”

Medicul a trecut în revistă cele opt principii de stil de viață susținute de către Biserica Adventistă și a amintit totodată datoria supremă de a preveni boala sau a trata suferințele existente în concordanță cu principiile semănate de către Creator în ființa umană.

„Dacă cei bolnavi vor face numai ceea ce ştiu că este bine în privința trăirii unui stil de viață sănătos în mod perseverent, atunci în nouă cazuri din zece se va produce însănătoșire.”1

Principiile lucrării de vindecare sunt așezate în ființa noastră, iar noi suntem chemați să colaborăm pentru ca ele să își facă efectul în viața noastră.

„Noi nu putem vindeca. Noi nu putem schimba starea de boală a corpului. Însă partea noastră, ca împreună-lucrători cu Dumnezeu, este să folosim mijloacele pe care El ni le-a pus la îndemână. Apoi să ne rugăm pentru ca Dumnezeu să binecuvânteze aceste mijloace. Noi credem într-un Dumnezeu; noi credem într-un Dumnezeu care ascultă şi răspunde rugăciunii noastre. Este același Dumnezeu care a spus: «Cereţi, şi veţi primi; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide» (Matei 7:7).”2

În alocuțiunea de final, primarul Municipiului Buzău, domnul Constantin Toma, a dezvăluit publicului că sfaturile privind stilul de viață primite din partea doctorului Costache și aplicarea principiilor divine, l-au ajutat să conștientizeze nevoia de schimbare în viața sa și să se bucure, în prezent, de o mai bună sănătate.

Primarul a încheiat discursul, solicitând ajutorul doctorului Costache pentru pregătirea unei politici educaționale de stil de viață care să fie implementată la nivel local, astfel încât populația să conștientizeze beneficiile remediilor simple, dar eficiente care pot ajuta la prevenirea bolilor.

La eveniment au participat oficialități din cadrul Primăriei Municipiului Buzău, reprezentanți din cadrul Uniunii Adventiste din România și Conferința Muntenia, reprezentanți mass-media, elevi și profesori ai Colegiului Pedagogic din Buzău.

  1. Ellen G. White, Lucrarea misionară medicală, Editura Viață și Sănătate, p. 223.
  2. Ellen G. White, Lucrarea misionară medicală, Editura Viață și Sănătate, p. 13.
WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print