Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

REFUZUL NEPUTINȚEI

REFUZUL NEPUTINȚEI

„Scoală-te” i-a zis Isus, „ridică-ți patul și umblă.”
Ioan 5:8

Era o după-amiază caldă. În salonul de spital, din Firenze, o față tristă, suptă de efort și marcată de neputință, mă privea neîncrezătoare. Căsătorit de tânăr și tată al unui copilaș, își căuta reperele pentru viitorul care i s-a năruit brusc. Toate planurile de viitor, toate visurile construite au fost făcute cioburi în ziua accidentului. Era la o înălțime apreciabilă, pe schelă. Printr-o mișcare neatentă, a căzut pe spate lovindu-și spatele de bordura trotuarului. Acum era întins pe pat neputând să-și miște nimic de la brâu în jos.

Mi-am găsit cu greu cuvintele de încurajare. Dar l-am asigurat că la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință. Ne-am despărțit amândoi tăcuți și șocați de evenimentul ce i-a marcat viața. Astăzi, el este pe picioarele lui. A refuzat să cadă pradă neputinței. S-a prins de credința lui firavă și I-a cerut zi de zi lui Dumnezeu o minune. După doi ani era pe picioarele lui.

Cunoști adâncurile credinței biblice. Este zona unde neputința este biruită de încrederea neclintită în Dumnezeu. Așa cum Isus a ridicat slăbănogul de pe patul neputinței sale, la fel te poate ridica pe tine de pe rogojinile neputinței tale. Scuza „nu pot” nu există la Dumnezeu. Ai o șansă astăzi să refuzi pierderea ocaziei de aur de a începe să te ridici. Ridică-te la înălțimea croită de Dumnezeu pentru tine. Nimic nu poate sta împotriva puterii lui Isus. Vrei să răspunzi ocaziei?

Roagă-te să folosești ocaziile speciale ale Duhului Sfânt pentru viața ta.

Provocare: Ridică-te peste neputințele tale prin puterea lui Isus.

 

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print