Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

BROASCA OTRAVĂ-DE-SĂGEŢI

BROASCA OTRAVĂ-DE-SĂGEŢI

Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis, … nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.
Ioan 5:24

Cele mai frumoase broaşte din lume sunt atât de ucigătoare încât băștinașii din America Centrală şi de Sud folosesc otrava din corpurile lor ca să-şi ungă vârfurile săgeţilor. Aceste broaşte, numite pe drept broaştele otravă-de-săgeţi, se găsesc doar în America tropicală. O specie dintre ele locuieşte în insula Cuba. Este cea mai mică broască din lume, măsurând mai puţin de 1 cm în lungime.

Frumuseţea izbitoare a acestor broaşte, care apar în culori cum ar fi galben, roşu, verde smarald şi negru, se crede a fi un semnal de alarmă pentru toţi prădătorii. Dacă un animal prinde o broască de acest fel, rezultatul este moarte sigură.

Broasca kokoi, un tip de broască otrăvitoare, care trăieşte în Columbia, conţine în corpul său cea mai puternică otravă cunoscută de om. A treizeci mia parte dintr-un gram din această otravă este suficientă ca să ucidă un om. Nu e de mirare că se spune că dacă eşti atins de vârful uneia dintre săgeţile otrăvite ale indienilor, este suficient ca să mori.

Doar recent s-a descoperit că otrava acestor broaşte conţine un drog foarte folositor, care poate salva vieţi. Această substanţă chimică acţionează foarte asemănător substanţei pe care o produce corpul tău în glanda suprarenală, care este foarte importantă pentru funcţionarea adecvată a sistemului nervos. N-ar fi extraordinar dacă broasca otravă-de-săgeţi ar deveni un animal salvator de vieţi în loc să mai fie un mesager al morţii? Totul depinde de cum este folosită.

Cam tot aşa a fost şi când îngerul morţii a trecut prin Egipt. Pentru unii, el a însemnat moarte. Dar pentru cei·care au crezut, a însemnat viaţă şi eliberare din sclavie. Mai apoi, cei din pustie care priveau la cruce, trăiau; iar cei care o dispreţuiau, refuzând acest act, mureau. Calea lui Dumnezeu este minunată, dar nu poate fi deviată sau răsucită astfel încât să se potrivească ideilor noastre privind ceea ce este bine. Cel mai bine este aşa cum spune Dumnezeu. Când credem în Isus, trecem de la o condiţie care aduce moartea la o condiţie care aduce viaţă veşnică.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print