Comunicat privind neimplicarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în campania electorală pentru președintele României

Comunicat privind neimplicarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în campania electorală pentru președintele României

„Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta”, a răspuns Isus.
Dacă ar fi Împărăţia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat […];
dar, acum, Împărăţia Mea nu este de aici.”
Isus Hristos, Evanghelia după Ioan 18:36

În conformitate cu principiile Evangheliei și cu Statutul de organizare și funcționare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea (vezi Ordinul publicat în Monitorul oficial, art. 9, alineatele 1 și 2), Uniunea Adventistă reiterează public neimplicarea ei în campania electorală pentru președintele României și neasocierea ei cu niciun candidat. Credincioșii Bisericii sunt îndemnați să se roage și să voteze liber, conform propriei conștiințe.

Pe cale oficială, Biserica Adventistă se delimitează categoric de acțiunile particulare ale unor membri adventiști implicați în politică, precum și de prezența oricărui candidat la evenimente sau slujbe organizate de Biserică. În acest sens, președintele Uniunii Adventiste, pastorul Aurel Neațu, a formulat înaintea pastorilor un punct de vedere exprimat și printr-un mesaj public adresat credincioșilor de a nu se implica în numele Bisericii, de a nu invita candidați în lăcașele de cult și de a nu folosi spațiile Bisericii în scopuri electorale.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru țară este să ne rugăm cu stăruință pentru toți candidații care urmăresc valorile Bibliei, pentru că „Dumnezeu este Cel ce judecă: El îl coboară pe unul și-l înalță pe altul” (Psalmul 75:7).

Prin urmare, solicităm agențiilor de presă și jurnaliștilor să folosească numele „adventist” în concordanță cu poziția oficială exprimată atât în acest comunicat, cât și în declarațiile oficiale ale instituției noastre.

„Binecuvântat să fie Numele lui Dumnezeu, din veșnicie în veșnicie! Ale Lui sunt înțelepciunea și puterea. El schimbă vremurile şi împrejurările; El îi răstoarnă şi îi pune pe împărați; El le dă înțelepciune înțelepților și pricepere celor pricepuți” (Daniel 2:20-21).

În numele Comitetului Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România,

Președinte,
pastor Aurel Neațu

Secretar,
pastor Georgel Pîrlitu

București, 13 octombrie 2024

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print